Prinses Ellen de 1e: "Ik kijk ontzettend uit naar carnaval in eigen dorp"

Prinses Ellen de 1e: "Ik kijk ontzettend uit naar carnaval in eigen dorp"

KEILENBURG – De voorbereidingen voor de carnaval zijn in volle gang. Vrijdag 26 en zaterdag 27 januari vinden de jaarlijkse pronkzittingen plaats, 4 februari het Veurpruuve Mit en 9 februari start de carnaval alweer. Voordat de festiviteiten beginnen is het tijd om kort met prinses Ellen de 1e te zitten. Uiteraard staat zij, samen met Adjudant Kees Vlug, centraal tijdens aankomende pronkzittingen.

 

Hoe heb je de functie van prinses tot nu toe ervaren?

"Echt super leuk. De eerste weken waren geweldig. Je leeft dan toch in een soort roes door alle reacties. Ik heb echt super veel leuke kaarten, bloemen en felicitaties gehad. De collectant in de kerk sprak me zelfs aan op mijn prinsessenschap. Daarnaast hebben we met de Waalkanters al het één en ander gedaan. We zijn al bij prinsenwissels, recepties en pronkzittingen geweest. Ik vind dat toch uniek aan de Waalkanters. De Waalkanters hebben veel sociale contacten met bevriende verenigingen in de omgeving en dat maakt ze echt uniek. Ik heb mezelf samen met Kees overal op een leuke manier kunnen presenteren."


Kees en jij zijn een goede match, klopt dat?

"Ja, Kees is fantastisch. Hij is altijd enthousiast en vrolijk en zorgt voor een positieve energie om me heen. Wat er ook is Kees haalt er altijd het positieve uit en dat heb ik ook naast me nodig. Wij versterken elkaar daarin."

 

Waar kijk je het meest naar uit de aankomende 3 weken?

"Waar moet ik beginnen? De pronkzittingen, feestavond, frühshoppen, eigenlijk alles in eigen dorp. Ik hou van Slijk-Ewijk en alles wat er in het dorp gebeurt. Ik kan dus wel zeggen dat ik vooral uit kijk naar de carnaval in eigen dorp. De pronkzittingen kijk ik naar uit, maar vind ik ergens ook wel lastig. Ik heb graag de regie in de handen en die moet ik nu toch echt uit handen geven bij de pronkzittingen, maar ik heb er natuurlijk vertrouwen in dat we 2 topavonden tegemoet gaan."


Waarom heb je voor de feestavond het thema: Glitter and Glamour gekozen?

"Ik hou van glitter and glamour. Ik vind het leuk om te shinen en om anderen te zien shinen. Het is toch super mooi om een zaal gevuld met glitters te hebben straks? De Waalkanters hebben in de afgelopen tijd al veel thema’s gehad, maar een thema zoals dit nog niet. Ik weet dat er mensen zijn die speciaal voor deze avond al kleding hebben gekocht. Iedereen mag met dit thema lekker gek doen."

 

Aan enthousiasme is er in ieder geval geen gebrek bij Ellen en Kees. Met dit enthousiasme weten de Waalkanters zeker dat een leuke periode gaat worden. De aankomende weken staat het volgende bij ons op het programma:


Vrijdag 26 januari: Eerste Pronkzitting

Zaterdag 27 januari: Tweede Pronkzitting

Zondag 4 februari: Veurpruuve Mit

Vrijdag 9 februari: Feestavond met de Waalkanters – Glitter and Glamour Party


Wij hopen zoveel mogelijk van jullie te zien tijdens deze activiteiten.


Driewerf Alaaf.